Hva rengjør bioremediering?
Hva rengjør bioremediering?

Video: Hva rengjør bioremediering?

Video: Hva rengjør bioremediering?
Video: How can Microbial Bioremediation help to clean polluted water from drains and rivers? 2024, Kan
Anonim

Bioremediering er prosessen der mikrober (vanligvis bakterier) eller planter omdanner en skadelig vannforurensning til et ikke-skadelig stoff, mye som vi gjør sukker til karbondioksid og vann. Bioremediation kan hjelp ren grunnvann forurenset med bensin, løsemidler og andre forurensninger.

Deretter kan man også spørre, hvordan brukes bioremediering for å rydde opp forurensninger?

For tiden er mikrober brukes til å rydde opp forurensning behandling i prosesser kjent som ' bioremediering '. Bioremediering bruker mikroorganismer for å redusere forurensing gjennom den biologiske nedbrytningen av forurensende stoffer til ikke-giftige stoffer.

For det andre, hvordan har Bioremediering blitt brukt? Bioremediering er prosessen med å bruke levende organismer til å fjerne giftige forurensninger fra jord eller grunnvann. Bioremediering har vært vellykket brukt for å rydde opp forurensninger inkludert råolje, bensin, plantevernmidler, kloakk og klorerte løsningsmidler brukt i rengjøringsmidler.

Rett og slett, hvilke forurensninger kan behandles med bioremediering?

Mikrober er svært små organismer, som bakterier, som lever naturlig i miljøet. Bioremediering stimulerer veksten av visse mikrober som bruker forurensninger som en kilde til mat og energi. Forurensninger behandlet ved hjelp av bioremediering inkluderer olje og andre petroleumsprodukter, løsningsmidler og plantevernmidler.

Hva er to typer bioremediering?

Noen av de vanligste typer bioremediering er mikrobielle bioremediering , fytoremediering og mykoremediering.

Anbefalt: