Hva er sauegjødsel bra for?
Hva er sauegjødsel bra for?

Video: Hva er sauegjødsel bra for?

Video: Hva er sauegjødsel bra for?
Video: Hvem er en bra kjæreste? Hvorfor velger mange feil? 2024, April
Anonim

Sauegjødsel , som andre dyr gjødsel , er en naturlig slow-release gjødsel . Næringsstoffer i sauegjødselgjødsel gi tilstrekkelig næring til en hage. Den inneholder mye fosfor og kalium, viktige elementer for optimal plantevekst. Sauegjødsel kan også brukes som organisk mulch.

I etterkant kan man også spørre, er saue- eller kugjødsel bedre?

Selv om det er høyt i næringsstoffer, fordi sauemøkk er avsatt på åkrene, er det ikke blandet med halm eller høy som hest eller kugjødsel , og er derfor ikke like god en jordbalsam. Imidlertid har den en mye lavere lukt enn begge kveg eller kylling gjødsel og, som påpekt, er lettere å håndtere.

Brenner sauegjødsel også planter? Sauegjødsel er lite nitrogen - sammenlignet med andre dyr gjødsel - så det vil det ikke brenne din planter . I tillegg er det en naturlig slow-release gjødsel og dette er en del av allsidigheten ved å bruke den som mulch.

Vet også hvilke næringsstoffer som er i sauegjødsel?

Gjødsel inneholder verdifulle næringsstoffer, som nitrogen (N), fosfor (P) og kalium (K). I tillegg til de tre hovedelementene, inneholder gjødsel også essensielle mikronæringsstoffer (bor, kalsium, kobber, jern, magnesium, mangan, molybednum, svovel og sink.

Er saugjødsel bra for tomater?

Sauegjødsel er spesielt god for å vokse tomater fordi det gir fosfor og kalium, samt nitrogen. Hvis du bruker store mengder god hage kompost eller riktig mengde kompostert gjødsel og har fruktbar hagejord, trenger du kanskje ikke legge til organiske jordforandringer for dyrking tomater.

Anbefalt: