Er sauegjødsel bra for kompost?
Er sauegjødsel bra for kompost?

Video: Er sauegjødsel bra for kompost?

Video: Er sauegjødsel bra for kompost?
Video: Lage kompost med Bjarne 2024, Kan
Anonim

Fordeler med Sauegjødsel Kompostgjødsel

Sammenlignet med andre dyr gjødsel , sauegjødselgjødsel har lavt nitrogeninnhold som ikke brenner plantene, men høyt fosfor- og kaliuminnhold som er flott for plantevekst og jords fruktbarhet.

Trenger sauegjødsel på denne måten komposteres?

Kompostering av sauegjødsel den er lik kompostering annet dyr gjødsel . De gjødsel må ha tid til å eldes før du bruker den i hagen. Kompostering søppelkasser kan være konstruert for å holde sauemøkk og krever regelmessig lufting for riktig herding.

Deretter er spørsmålet, hvilken er bedre sau eller kugjødsel? Selv om høy i næringsstoffer, fordi sauemøkk er avsatt på åkrene, er det ikke blandet med halm eller høy som hest eller kugjødsel , og er derfor ikke en like god jordforbedringsmiddel. Imidlertid har den en mye lavere lukt enn begge kveg eller kylling gjødsel og, som påpekt, er det lettere å håndtere.

Også spurt, er sauegjødsel bra for hagen?

Sauegjødsel har lite nitrogen - sammenlignet med andre dyr gjødsel - så det ikke brenner plantene dine. I tillegg er det en naturlig saktefrigjørende gjødsel, og dette er en del av allsidigheten ved å bruke den som mulch.

Hva er den beste gjødselen til kompostering?

Den beste gjødselen for hager er riktig kompostert gjødsel. Det kalles ofte svart gull, spesielt når det inneholder ku gjødsel. Når du driver husmannsplass, har du mange forskjellige typer gjødsel. Fantastisk for oss, alt av husdyrgjødsel kan brukes som gjødsel.

Anbefalt: