Hva betyr et forhold mellom gjeld og egenkapital på 2?
Hva betyr et forhold mellom gjeld og egenkapital på 2?

Video: Hva betyr et forhold mellom gjeld og egenkapital på 2?

Video: Hva betyr et forhold mellom gjeld og egenkapital på 2?
Video: Сегодня в 22:22 скажите эти слова в роковой момент. 22.02.2022 или 22 февраля 2022 зеркальная дата 2024, Kan
Anonim

A D/E forholdet 2 indikerer at selskapet henter to tredjedeler av kapitalfinansieringen fra gjeld og en tredjedel fra aksjonær egenkapital , så den låner dobbelt så mye finansiering som den eier ( 2 gjeld enheter for hver 1 egenkapital enhet).

Med tanke på dette, hva betyr en gjeldsandel på 1,5?

EN gjeldsgrad av. 5 midler at det er halvparten så mange forpliktelser enn det er egenkapital . Med andre ord er eiendelene til selskapet finansiert 2-til-1 av investorer til kreditorer. EN gjeld til egenkapitalandel av 1 ville mener at investorer og kreditorer har lik eierandel i virksomhetsmidlene.

Videre, hva betyr et forhold mellom gjeld og egenkapital på mindre enn 1? EN forhold av 1 (eller 1 : 1 ) midler at kreditorer og aksjonærer i lik grad bidrar til virksomhetens eiendeler. Kreditorer liker vanligvis en lav gjeld i forhold til egenkapital fordi a lavt forhold ( mindre enn 1 ) er den indikasjon på bedre beskyttelse av pengene deres.

Ganske enkelt, hva er et godt forhold mellom gjeld og egenkapital?

rundt 1 til 1,5

Hvordan tolker du forholdet mellom gjeld og egenkapital?

Det er et gearingsforhold, og det måler i hvilken grad eiendelene til virksomheten er finansiert av gjeld og aksjonærenes egenkapital av en bedrift.

Formel.

Gjeld-til-egenkapitalforhold = Totale forpliktelser
Egenkapital

Anbefalt: