Hva betyr høy gjeld i forhold til egenkapital?
Hva betyr høy gjeld i forhold til egenkapital?

Video: Hva betyr høy gjeld i forhold til egenkapital?

Video: Hva betyr høy gjeld i forhold til egenkapital?
Video: Эти тайные цифры денежного кода принесут деньги в кошелек. Первые деньги уже через 48 часов 2024, Kan
Anonim

EN høy gjeld / egenkapitalandel er ofte forbundet med høy Fare; den midler som en bedrift har vært offensiv i å finansiere sin vekst med gjeld . Endringer på lang sikt gjeld og eiendeler har en tendens til å ha størst innvirkning på D/E forhold fordi de har en tendens til å være større kontoer sammenlignet med kortsiktige gjeld og kortsiktige eiendeler.

På denne måten, er høy gjeld i forhold til egenkapital bra?

EN god gjeld i forhold til egenkapital er rundt 1 til 1,5. EN høy gjeld i forhold til egenkapital indikerer en virksomhet bruker gjeld for å finansiere veksten. Selskaper som investerer store mengder penger i eiendeler og drift (kapitalintensive selskaper) har ofte en høyere gjeld i forhold til egenkapital.

For det andre, hvordan tolker du forholdet mellom gjeld og egenkapital? Det er et gearingsforhold, og det måler i hvilken grad eiendelene til virksomheten er finansiert av gjeld og aksjonærenes egenkapital av en bedrift.

Formel.

Gjeld-til-egenkapitalforhold = Totale forpliktelser
Egenkapital

Med tanke på dette, er det bedre å ha en høyere eller lavere gjeldsandel?

Generelt, a høy gjeld i forhold til egenkapital indikerer at et selskap kanskje ikke er i stand til å generere nok penger til å tilfredsstille sine gjeld forpliktelser. Långivere og investorer foretrekker vanligvis lavt gjeld til egenkapital forhold fordi deres interesser er bedre beskyttet i tilfelle virksomhetsnedgang.

Hva betyr et forhold mellom gjeld og egenkapital på 1,5?

EN gjeldsgrad av. 5 midler at det er halvparten så mange forpliktelser enn det er egenkapital . Med andre ord er eiendelene til selskapet finansiert 2-til-1 av investorer til kreditorer. EN gjeld i forhold til egenkapital av 1 ville mener at investorer og kreditorer har lik eierandel i virksomhetsmidlene.

Anbefalt: