Hva betyr lav gjeld i forhold til egenkapital?
Hva betyr lav gjeld i forhold til egenkapital?

Video: Hva betyr lav gjeld i forhold til egenkapital?

Video: Hva betyr lav gjeld i forhold til egenkapital?
Video: Сегодня в 22:22 скажите эти слова в роковой момент. 22.02.2022 или 22 февраля 2022 зеркальная дата 2024, Kan
Anonim

EN lav gjeld i forhold til egenkapital indikerer a Nedre finansieringsbeløp pr gjeld via långivere, kontra finansiering gjennom egenkapital via aksjonærer. En høyere forhold indikerer at selskapet får mer av sin finansiering ved å låne penger, noe som utsetter selskapet for potensiell risiko hvis gjeld nivåene er for høye.

Av dette, er et lavt forhold mellom gjeld og egenkapital bra?

Generelt en høy gjeld-til-egenkapitalandelen indikerer at et selskap kanskje ikke er i stand til å generere nok penger til å tilfredsstille sine gjeld forpliktelser. Långivere og investorer foretrekker vanligvis lav gjeld til egenkapital forhold fordi deres interesser er bedre beskyttet i tilfelle virksomhetsnedgang.

På samme måte, hva betyr et forhold mellom gjeld og egenkapital på 0,5? EN gjeld i forhold til egenkapital på 5 midler at gjeld holdere har en 5 ganger mer krav på eiendeler enn egenkapital holdere. En høy gjeld i forhold til egenkapital vanligvis midler som en bedrift har vært offensiv i å finansiere vekst med gjeld og resulterer ofte i volatil inntjening.

Spørsmålet er deretter, hva er et godt forhold mellom gjeld og egenkapital?

rundt 1 til 1,5

Hva betyr et forhold mellom gjeld og egenkapital på 0,3?

Anta for eksempel at et selskap har $300 000 i langsiktig rentebærende gjeld . Selskapet har også $1 000 000 totalt egenkapital . Denne bedriften ville ha en gjeld i forhold til egenkapital på 0,3 (300, 000 / 1, 000, 000), betydning den totale gjeld er 30 % av totalen egenkapital.

Anbefalt: