Hva er Splunk søkehode?
Hva er Splunk søkehode?

Video: Hva er Splunk søkehode?

Video: Hva er Splunk søkehode?
Video: Splunk Tutorials : What is a Search Head? 2024, Kan
Anonim

søkehode . substantiv. I en distribuert Søk miljø, a Splunk Enterprise-instans som håndterer Søk ledelsesfunksjoner, regi Søk forespørsler til et sett med Søk peers og deretter slå sammen resultatene tilbake til brukeren. EN Splunk Enterprise-forekomst kan fungere både som en søkehode og a Søk likemann.

Derav, hva er et søkehode?

Søkehode er rett og slett en Splunk-instans som distribuerer søk til andre indeksere, og har vanligvis ingen egne indekser. Den er satt opp på samme måte som alle andre distribuerte søkere, men fordi den ikke har noen lokale indekser, kommer alle resultater fra eksterne noder.

Man kan også spørre, hva er en Splunk-indekser? De indekserer er den Splunk Enterprise-komponent som lager og administrerer indekser. De primære funksjonene til en indekserer er: Indeksering av innkommende data. Søker etter de indekserte dataene.

Herav, hva er Splunk og hvorfor det brukes?

Splunk er en programvareteknologi som er brukt for overvåking, søking, analyse og visualisering av maskingenererte data i sanntid. Den kan overvåke og lese forskjellige typer loggfiler og lagrer data som hendelser i indeksere. Dette verktøyet lar deg visualisere data i ulike former for dashbord.

Hvilken database bruker Splunk?

MongoDB brukes av Splunk for å tilrettelegge for visse interne funksjoner som kvstore, men er på ingen måte der data lagres ettersom de tas inn fra Universal Forwarders etc. Data som inntas fra eksterne kilder går alle til en indeks som spesifisert i din konfigurasjon.

Anbefalt: