Er alle typer mugg skadelige?
Er alle typer mugg skadelige?
Anonim

Typer mugg . Skadelige muggsopp kan være en av følgende klassifiseringer: Allergifremkallende: Former som forårsaker og produserer allergier og allergiske reaksjoner som astmaanfall. Patogen: Former som forårsaker helseproblemer hos de som lider av en akutt sykdom.

Med tanke på dette, hvilken type mugg er farlig i et hus?

Vanligvis referert til som svart mugg ,” stachybotrys er en av de farligste muggtypene og kan gi influensalignende symptomer, diaré, hodepine, hukommelsestap og alvorlige luftveisskader.

I tillegg, hvilket nivå av mugg er farlig? 50-200 sporer – fortsatt svært lavt nivåer ; det giftige form artene Stachybotrys og Memnoniella er de eneste artene som anses som et problem på dette nivå . 200-500 sporer – de vanligste artene (Penicillium/Aspergillus, Cladosporium og Curvularia) er ikke et problem og holder seg innenfor normalområdet.

hvordan kan du finne ut om mugg er giftig?

Hvis du har vært utsatt for Stachybotrys, kan du også oppleve en brennende følelse i halsen og lungene, milde brystsmerter, vedvarende hoste, feber og migrene. Stachybotrys form er mørk grønnaktig eller svart i fargen og har en slimete tekstur.

Hva slags mugg kan drepe deg?

Det korte svaret for de fleste friske mennesker er nei, svart mugg vil ikke drepe deg og vil neppe gjøre deg syk. Derimot, svart mugg kan gjøre følgende grupper syke: svært unge mennesker.

Anbefalt: