Hvor uavhengig er media?
Hvor uavhengig er media?

Video: Hvor uavhengig er media?

Video: Hvor uavhengig er media?
Video: Нарисуйте этот древний сильный знак на руке, вернутся деньги и удача. Что делать, чтобы привлечь 2024, Kan
Anonim

Uavhengige medier refererer til enhver form for media , slik som radio, TV, aviser eller Internett, som er fri for påvirkning fra myndigheter eller bedriftsinteresser. Begrepet har varierte anvendelser.

Med tanke på dette, hvorfor er uavhengige medier viktig?

Det er viktig for vekst, tjenester og reduksjon av fattigdom, samt å være en viktig ende i seg selv. Uten det mislykkes land, samfunn, stater til slutt. Å oppmuntre til en åpen og effektiv presse tjener til å forbedre miljøet for langsiktig sosial, politisk og økonomisk stabilitet.

Er i tillegg media uavhengig i India? Media i India har vært gratis og uavhengig gjennom det meste av historien. India har over 1600 satellittkanaler (mer enn 400 er nyhetskanaler) og er det største avismarkedet i verden - over 100 millioner eksemplarer selges hver dag.

Følgelig, hvorfor er uavhengige medier viktige for demokratiet?

Dette fører igjen til den informerte offentlige debatten som er nødvendig for en demokratisk stat. Evnen til å forstå og granske sammenhengen mellom presse og demokrati er viktig fordi media har makt til å fortelle et samfunns historier og dermed påvirke tenkning, tro og atferd.

Hvordan sies det at media langt fra er uavhengige?

An uavhengige medier betyr at ingen skal kontrollere og påvirke dekningen av nyheter. Media er langt fra uavhengig Dette er på grunn av myndighetenes kontroll over dem. Regjeringen forhindrer noen nyheter, scener fra en film eller sangtekster fra å være deles med større publikum, kalles dette sensur.

Anbefalt: