Hvordan påvirker tidevannskraft miljøet?
Hvordan påvirker tidevannskraft miljøet?

Video: Hvordan påvirker tidevannskraft miljøet?

Video: Hvordan påvirker tidevannskraft miljøet?
Video: Fugro Oceanor - Teknologihovedstaden Trondheim 2024, Kan
Anonim

Tidevannsenergi er en fornybar kilde til elektrisitet hvilken gjør ikke føre til utslipp av gasser som er ansvarlige for global oppvarming eller sur nedbør knyttet til fossilt brensel elektrisitet . Bruken av tidevannsenergi kan også redusere behovet for atomkraft makt , med tilhørende strålingsrisiko.

På samme måte, hva er ulempene og fordelene med tidevannskraft?

Det er mange fordeler til tidevannsenergi . Også tidevann lagre mye av energi , gir tidevannsenergi en høy energi tetthet. De ulemper til tidevannsenergi inkludere at det er høye forhåndskostnader knyttet til bygging. Det er også begrenset med egnede steder for tidevannsenergi.

På samme måte, hvordan fungerer tidevannskraft? Tidevann Strømgenerator Turbinen og generatoren konverterer bevegelsen til vann som kommer fra endring i tidevann, kinetikken energi , til elektrisitet. Vann er 830 ganger tettere enn luft og kan derfor generere elektrisitet ved lavere hastigheter enn vinden turbiner.

I tillegg, hvorfor tidevannssperringer kan ha negative miljøpåvirkninger?

Tidevannssperringer har en veldig negativ effekt på elvemunningssystemene fordi de forlenger periodene med høy og lav tidevann , forkorte tidevann rekkevidde (forskjell på maksimum og minimum vannstand) og forkorte og intensivere periodene med flo og fjære.

Påvirker tidevannsenergi livet i havet?

En studie om virkningene av tidevann og wave-enheter på marine dyrelivet fant lite bevis på langtidseffekter på bruken av havet av fugler og marine pattedyr som følge av drift og installasjon av slike enheter på teststedene.

Anbefalt: