Hva er finra regler?
Hva er finra regler?

Video: Hva er finra regler?

Video: Hva er finra regler?
Video: Unit 4 1 FINRA Registration 2024, Kan
Anonim

Den selvregulerende FINRA kan bare påtvinge sin regler på medlemmer, og den er ansvarlig for å regulere og lisensiere megler-forhandlere. FINRA er også under SECs ansvarsområde. Kort oppsummert, FINRA har i oppgave å regulere meglerfirmaer og aksjemeglere, mens SEC er mer fokusert på individuelle investorer.

Angående dette, hva gjør finra?

FINRA er etterfølgeren til National Association of Securities Dealers, Inc. (NASD) og medlemmet regulering , håndhevelse og voldgiftsoperasjoner ved New York Stock Exchange. Det er en ikke-statlig organisasjon som regulerer medlemsmeglerfirmaer og børsmarkeder.

Deretter er spørsmålet, hva er forskjellen mellom Finra og SEC? Forskjellen mellom FINRA og Securities and Exchange Commission. FINRA er også underlagt SEC . Kort oppsummert, FINRA har i oppgave å regulere meglerforetak og aksjemeglere, mens SEC er mer fokusert på individuelle investorer.

Bare så, hvem gjelder finra-reglene for?

FINRA har 16 kontorer over hele USA og rundt 3 600 ansatte. I tillegg til å føre tilsyn med verdipapirforetak og deres meglere, FINRA administrerer de kvalifiserende eksamenene som verdipapirfagfolk må bestå for å selge verdipapirer eller føre tilsyn med andre som gjøre.

Hva er Finra-regelen 2330?

FINRA utviklet Regel 2330 (Medlemsansvar med hensyn til utsatte variable livrenter) for å forbedre firmaers overholdelses- og tilsynssystemer, og gi mer omfattende og målrettet beskyttelse til investorer som kjøper eller bytter utsatte variable livrenter.

Anbefalt: