Hvordan kan en syre være sterk og fortynnet?
Hvordan kan en syre være sterk og fortynnet?

Video: Hvordan kan en syre være sterk og fortynnet?

Video: Hvordan kan en syre være sterk og fortynnet?
Video: Самый простой способ выровнять пол! Быстро, Дешево, Надежно. ENG SUB 2024, Kan
Anonim

Konsentrert og fortynne referer til konsentrasjonen av en surt eller basisk substans i et løsemiddel. 16 M HCl er mer konsentrert enn en 0,5 M løsning av det samme syre . Sterk og svak refererer til evnen til en syre eller base for å dissosiere. EN sterk syre vil dissosieres fullstendig i vann for å danne hydroniumioner.

På samme måte spørs det hva som gjør en syre sterk eller svak?

EN svak syre er en syre som delvis dissosieres til sine ioner i en vandig løsning eller vann. I kontrast, a sterk syre dissosieres fullstendig til ionene sine i vann. I samme konsentrasjon, svake syrer har en høyere pH-verdi enn sterke syrer.

Dessuten, hva er den fortynnede syren? EN fortynnet syre er det der konsentrasjonen av vannet er blandet i syre er høyere enn konsentrasjonen av syre seg selv. For eksempel 5 % svovelsyre syre er en fortynnet syre.

Man kan også spørre seg, hva er forskjellen mellom en svak syre og en fortynnet løsning av en sterk syre?

SVAK SYR - SVAK SYR ER DE SYRER SOM DISSOSIERER SAMMENLIGNENDE MINDRE HYDROGENIONER NÅR OPPLØSNING I VANN. FORTYNNE SYRER - NÅR SYRER ER OPPLØSNING I VANN I SLIK FORHOLD AT VANN ER MER ENN SYRE DISSE SYRER ER KALT FORTYNNE SYRER FOR EKSEMPEL FORTYNN HCL ER DÅ OGSÅ STERK ENN NOEN NOEN FORTYNN KARBONISK SYRE.

Er fortynnet HCl en svak syre?

HCl er en sterk syre , CH3COOH er en svak syre . Sterk og svak syre referer til gradene av dissosiasjon. HCl-syre ioniserer fullstendig til H+ og Cl- ioner (det vil si at omtrent 100 av 100 molekyler donerer sitt hydrogenion). Derfor, fortynnet HCl-syre er sterkere enn høykonsentrert eddiksyre syre.

Anbefalt: